Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

Superrychlý a snadný povidlový koláč s mandlovou krustou

0.0
Superrychlý a snadný povidlový koláč s mandlovou krustou

Potřebné ingredience

NA TĚSTO NA KOLÁČOVOU FORMU : +++1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 hrnku cukru, půl hrnku mléka nebo kefíru, 100g másla, 1 vejce, povidla, příp. rum :-) DROBENKA ( 100g hrubá nebo polohrubá mouka, 40g cukru, 50g másla, půl balíčku mandlových lupínků)

Postup přípravy

Z uvedených přísad umícháme těsto ( změklé máslo, prdopeč smíchaný s moukou a cukrem, přidáme vejce a mléko). Těsto rozetřeme na formu vyloženou papírem. Poklademe povidly. ( Můžeme ohřát v mikrovlnce a smíchat s rumem). Posypeme mandlovou drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě (170st) dozlatova.

Těsto poklademe nepravidelně povidly ( na koláč úplně stačí množství cca 250ml)

Posypeme drobenkou a dáme do trouby.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Werďula 4. 12. 2013, 23:04
Mohu prosím vědět velikost formy. Děkuji
acatko 7. 12. 2013, 15:44
@Werďula 28cm :-) cca
čučinek 2. 12. 2013, 20:21
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) akorát jsem si ho trošku poupravila (F) mouku jsem dala půl na půl se žitnou tmavou a vůbec nebylo poznat (jidlo) cukr jsem dala hnědý a malinko jsem ho ubrala :-$ a k povidlám jsem přidala i makovou nádivku děkuji za prima recept,rozhodně jsem nepekla naposled (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) mějte se krásně a příjemné a pohodové nastávající svátky (banky) (stromecek) (kolednici) (silvestr) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie